Mit tegyünk, ha utolsó percben visszalép a cateringes?

Egy rendezvény megszervezése felemelő élmény lehet. 

Foglalkoznod kell a legapróbb részletekkel is, és a helyére kell tenned a puzzle darabokat, hogy egy igazán felejthetetlen élményben lehessen része a meghívottaknak.

Azonban a folyamat tele lehet váratlan kihívásokkal.

Például aggodalomra adhat okot az, amikor a felbérelt catering cég az utolsó pillanatban kihátrál a rendelés teljesítése alól. Hirtelen azon kell töprengened, hogy megoldást találj arra, hogyan varázsolj minél rövidebb idő alatt elegendő mennyiségű és minőségű finomságot az asztalra.

Ebben a blogbejegyzésben tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy hogyan kezelheted lépésről lépésre ezt a kellemetlen helyzetet.

A sikeres rendezvény megtervezése rengeteg felelősséggel jár, ennek egyik legnagyobb részét teszik ki a harapnivalók kérdése: a catering cég megbízása.  

Körültekintően (legalábbis azt gondoltad) kiválasztottad a megfelelő catering céget, lebeszéltétek az étlapot és a megrendelést, aláírtad a papírt vagy kosárba raktad a termékeket és megköttetett az egyezség. 

Éppen amikor azt gondoltad, hogy mindent kézben tartasz, megtörténik az elképzelhetetlen – a cateringes visszamondja a rendelésedet.

Ne ess pánikba!

Bár katasztrófának tűnhet, vannak módok arra, hogy kezeld a helyzetet és zökkenőmentesen folytathasd az eseményed levezénylését.

Mit tegyél, ha visszalépett a catering cég?

Maradj nyugodt! 

Vegyél egy mély levegőt és próbáld ki a következő lépéseket:

  1. Lépj kapcsolatba a céggel

Keresd fel telefonon a catering céget és kérdezz rá a lemondás okára, lehetséges megoldásokat, alternatív lehetőségeket keresve. Egyes esetekben félreértések vagy előre nem látható körülmények okozhatják a lemondást, amelyre lehet, hogy még mindig van orvosság.

  1. Aktiváld a tartalék tervet

Mindenképpen készülj előre különböző cateringes kontaktokkal, hiszen mindig érdemes a legrosszabb végkimenetellel számolni és B tervet készíteni. Érdeklődj arról, hogy a szükséges mennyiségű és típusú ételt ki tudják e szállítani az esemény kezdetéig. 

  1. Kommunikálj a vendégekkel a változásról

Tájékoztasd vendégeidet arról, hogy új vendéglátóval, esetenként pedig menüvel kell számolniuk az eredeti helyett. Sokkal jobb, ha erről előre értesülnek, mintha a helyszínen derül ki, hogy mégsem úgy alakul az esemény, ahogyan arra számítottak. 

  1. Nézd át a szerződést

Az eredeti catering céggel kötött megállapodást alaposan nézd át, hogy megérts a lemondási feltételeket és az esetleges jogi kötelezettségeket. Szükség esetén kérj jogi tanácsot, főleg abban az esetben, ha pénzügyi viták merülnek fel. 

  1. Tanulj a tapasztalataid által

Az esemény után szánj egy kis időt a szituáció átgondolására: mérd fel, hogyan kezelted a visszalépést és ismerd fel, min kellene még javítanod abban az esetben, ha problémakezelésről van szó. Nem hátrány az sem, ha a következő rendezvény előtt mindenhez készítesz egy B tervet is!

Menj biztosra!

Az Oryx Ízeknél megértjük, hogy az utolsó pillanatban történő visszalépés egy catering cég részéről rengeteg stresszel és kihívással járhat. 

Büszkék vagyunk megbízhatóságunkra és ügyfeleink iránti elkötelezettségünkre: a mi esetünkben biztos lehetsz benne, hogy kivételes kiszolgálással és ízletes ételekkel állunk a rendelkezésedre.

Válassz minket, és élvezd a nyugalmat a következő rendezvényed teljes ideje alatt!

Bár idegtépő lehet, ha a vendéglátó az utolsó pillanatban mondja le a rendelést, nem kell hagynod, hogy ez kisiklassa a rendezvényt! Maradj nyugodt, próbálj kommunikálni az adott céggel, aktiváld a tartalék tervet és biztosítsd a vendégeid számára a kellemes étkezési lehetőséget!

Ne felejts el kommunikálni a vendégekkel, áttekinteni a szerződéseket, tanulni a tapasztalatokból, hogy tovább csiszolhasd rendezvényszervező képességeidet.

Ha megbízható catering céget keresel, aki nem hátrál meg, válaszd az Oryx Ízeket egy stresszmentes és felejthetetlen eseményhez!

Oryx kiszállítási térkép Budapest
Budapest
Oryx kiszállítási térkép Budapest
Pest megye

Fehér(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
900 FT
≥ 15.000 FT
0 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Sárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
1790 FT
≥ 15.000 FT
990 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Narancssárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
2790 FT
≥ 15.000 FT
1790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Piros(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
3790 FT
≥ 15.000 FT
2790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Az alábbi településekre, illetve kerületekbe már 30 szendvics felett ingyenesen szállítunk: Budapest XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXIII kerületeiben, Gyál, Ócsa, Felsőpakony, Alsónémedi, Vecsés, Üllő, Monor, Vasad, Monorierdő, Csévharaszt, Péteri, Bénye, Gomba, Gyömrő, Maglód, Mende, Ecser, Pécel. Kiszállítást minimum 20 db szendvics rendelése esetén tudjuk biztosítani.

Budapest további kerületeibe, illetve Pest megye tőlünk távolabb eső településeire 100 db szendvics rendelése estén tudjuk biztosítani az ingyenes kiszállítást. A minimum rendelés 50 db szendvics.