Valentin-napi finomság ötletek

A Valentin-nap egyszerűen csodálatos! 

A szerelem ünnepe igazán különleges, ilyenkor az ember szíve és lelke piros és rózsaszín mámorba borul.

Ez a kivételes nap remek alkalom arra, hogy a párok különböző gesztusokkal fejezzék ki egymás iránti érzéseiket, mint például ajándékozás, szerelmes levelek írása, vagy egyszerűen csak minőségi időtöltés.

Valentin napon a pároknak lehetőségük van arra, hogy különlegesnek, megbecsültnek és szeretettnek érezzék magukat, miközben ezt a párjuk felé is tökéletesen átadják: megünneplése segít megerősíteni a köteléket a partnerek között, és újjáéleszti kapcsolatukban a romantikus szikrát.

A mai, rohanó világban rengeteg mindennel foglalkozunk, igyekszünk minden pozícióban helytállni, így gyakran nem jut idő arra, hogy áthatóan kifejezzük a szerelmünknek, mennyit is jelent nekünk.

Ez a nap tökéletes esélyt ad arra, hogy megálljatok egy kicsit a mindennapi nyüzsgésből és egy csillámos szappanbuborékban felidézzétek kapcsolatotok legmámorítóbb pillanatait.

Mit szólnál, ha néhány romantikus dísszel, a kedvenc borotokkal és elképesztő finomságokkal várnád haza a kedvesedet ezen a Valentin-napon?

Lepd meg a párodat egy különleges vacsorával

Bár tudjuk, hogy ezen a napon a legnépszerűbb megoldás a kedvenc éttermetekbe asztalt foglalni, mégis sokkal bensőségesebb hangulata van annak, ha az eleven étterem helyett inkább nyugodt, otthonos környezetet választotok, ahol kettesben lehettek. Meglepni szerelmedet egy vacsorával Valentin-napon nagyszerű módja annak, hogy kimutasd a szeretetedet.

 • Kedves gesztus

Egy romantikus vacsora azt mutatja, hogy szívesen szántál időt és energiát arra, hogy egy különleges estét szervezz a kedvesednek. Ezzel a gesztussal azt az üzenetet adod át, hogy szívesen teszel az együtt töltött programért és azért, hogy minél inkább a párod kedvére tegyél.

 • Minőségi idő

Ha egy csendes, meghitt estét együtt töltötök, az remek alkalmat ad arra, hogy kapcsolatba kerüljetek egymással, és minden zavarás nélkül élvezzétek egymás társaságát. Tegyétek le a telefonokat, némítsátok le a laptopot, a gyerekeknek pedig szervezzetek programot a nagyszülőkhöz.

 • Emlékeket teremt

Egy különleges Valentin-napi vacsora dédelgetett emlékké válhat, amelyre mindketten szeretettel tekinthettek vissza a jövőben. Ezek az emlékek megédesítik a közösen együtt töltött éveket és szeretettel töltenek fel.

Összegezve tehát, a meglepetés vacsora telitalálatnak bizonyulhat Valentin-napon! Ez egy olyan figyelmes és romantikus gesztus, amely lehetőséget ad a minőségi időtöltésre, emlékeket teremt, szeretetet fejez ki és izgalmat ad az estének.

Érezze magát a kedvesed igazán különlegesnek: díszíts, készülj és ne feledkezz meg a finomságokról sem.

Miket ajánlunk mi a szerelem asztalára a szendvicsek imádóiként? Mutatjuk is!

3 szuper szerelmes szendvicsötlet

Ha kész a dekoráció, a pezsgő be van hűtve és megterítettél, akkor már csak az a kérdés, hogy mi kerüljön az asztalra.

Ezek az Oryx Valentin-napi ajánlatai:

 1. Szívvel-lélekkel töltve

Vedd elő a szív alakú kiszúródat és már kezdődhet is a móka! Ezek a finom falatok biztosan megadják majd a szenvedélyes estétek hangulatát!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • baracklekvár
 • málna lekvár
 • zöld dió lekvár
 1. A kenyerekből vágj ki kisebb kör formákat, majd ezeknek a közepébe szúrj egy szívecske alakot: a körön belül tehát lesz egy szíved, amely arra vár, hogy szeretettel töltsd meg!
 1. Szúrj ki sima köröket is, ezek lesznek a szendvicsek hátoldalai. Kend meg őket a különböző lekvárokkal, majd csukd össze a szendvicseket.
 1. Az eredmény villámgyors, egyszerű és ötletes: a szívek színes pompába borulnak, a falatok pedig mámorítóan finomak!
 1. Édes élvezet

Ne tedd még el a kiszúrókat, hiszen Valentin-napon minden a szív körül forog! Ideje hagyni, hogy ámor nyila újra eltaláljon!

Hozzávalók:

 • szendvicskenyér
 • mogyorókrém
 • mogyoróvaj
 • csokoládé bevonat
 • szív alakú gumicukrok
 • fogpiszkáló vagy hurkapálca
 1. A kenyérből szúrj ki szíveket, ezeket pedig kend meg mogyorókrémmel vagy mogyoróvajjal, majd csukd őket össze.
 1. Az elkészült szíveket mártsd csokoládé bevonatba vagy csokoládé szirupba és hagyd, hogy a hűtőben kicsit megdermedjenek. 
 1. A kész szendvicskéket szúrd át átlósan fogpiszkálóval vagy hurkapálcával, ezeknek a végére pedig helyezz 1-1 szívecske alakú gumicukrot. Már készen is van az ámor nyilával meglőtt falatkád!
 1. Laktató lakodalom

Ha az édességek és a csokoládé mellett igazán kiadós szendviccsel is készülnél, akkor ez a friss baguette lesz az, amivel nem nyúlhatsz mellé!

Hozzávalók:

 • baguette
 • feketeerdő sonka
 • mozzarella sajt
 • balzsamecet
 • avokádó
 • vaj
 • oregánó
 • bazsalikom
 1. Vágd félbe a baguettet átlósan, így ha megfelelően összeteszed őket, egy szívecske formát kapsz majd. Ezeket vágd el úgy, hogy felső és alsó része is legyen.
 1. Kend meg a baguetteket vajjal, helyezd rájuk a sonkát, a vékonyra szeletelt avokádót, a mozzarellát majd hintsd meg egy kevés balzsamecettel, oregánóval és bazsalikommal. 
 1. Fogyaszthatjátok hidegen a szendvicset, ha pedig szívmelengető élményre vágytok, akkor néhány percre a sütőbe is betehetitek azt. Élvezzétek együtt a kiadós és izgalmas szendvics összes élményét!

Próbáld ki a mi kedvenc, Valentin-napi finomságainkat, vagy válassz kínálatunkból, ahol friss hidegtálakkal, különleges falatkákkal és igazán izgalmas ételekkel találkozhatsz. 

Te mivel leped meg idén a párodat?

Oryx kiszállítási térkép Budapest
Budapest
Oryx kiszállítási térkép Budapest
Pest megye

Fehér(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
900 FT
≥ 15.000 FT
0 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Sárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
1790 FT
≥ 15.000 FT
990 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Narancssárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
2790 FT
≥ 15.000 FT
1790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Piros(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
3790 FT
≥ 15.000 FT
2790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Az alábbi településekre, illetve kerületekbe már 30 szendvics felett ingyenesen szállítunk: Budapest XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXIII kerületeiben, Gyál, Ócsa, Felsőpakony, Alsónémedi, Vecsés, Üllő, Monor, Vasad, Monorierdő, Csévharaszt, Péteri, Bénye, Gomba, Gyömrő, Maglód, Mende, Ecser, Pécel. Kiszállítást minimum 20 db szendvics rendelése esetén tudjuk biztosítani.

Budapest további kerületeibe, illetve Pest megye tőlünk távolabb eső településeire 100 db szendvics rendelése estén tudjuk biztosítani az ingyenes kiszállítást. A minimum rendelés 50 db szendvics.