Mókás gyerek szendvicsek

Nálad is előfordult már, hogy gyermeked gondolkodás nélkül rávágta egy-egy zöldségre vagy zöldségekben gazdag ételre, hogy “Pfuj”, holott még nem is kóstolta? Ez a  cikk röviden bemutatja, hogyan lehet belecsempészni ezeket az amúgy egészséges, táplálékban dús ételeket a mindennapokba. 

“Pfuj”, “Nem kérem”, “Édességet akarok”. A gyerekeknek bonyolult ételt készíteni. Egészségeset még bonyolultabb. A közelmúltban sok megrendelésünk érkezett gyerekzsúrokra, játszóházakba, ahova valljuk be, nem éreztük igazán helyénvalónak “felnőttes” szendvicseinket.

Egyedi, gyerekekre tervezett szendvicseket szerettünk volna, melyeket végül sikerült is megvalósítanunk. Rengeteg ötlet, gondolat ugrott be kísérletezés közben, melyekkel szeretnénk Nektek egy kis inspirációt adni, hogyan készítsetek gyermekeitek számára garantáltan sikeres és mókás gyerek szendvicsek sorát úgy, hogy a zöldség is elfogyjon.

Az alapvető kenyér

Készíthetsz szendvicset rengeteg féle kenyérből, toast kenyérből baguette-ből, vághatod akár formákra is (a sütemény kiszúró formák itt nagyon hasznosak lesznek). Javaslom, olyan kenyeret válassz, amit gyermeked szeret és érdekes forma vágható ki belőle. 

A csali, ami garantáltan működik

Fontos leszögezni, hogy a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Rengeteg féle felvágottból, zöldségből tudunk választani. Eddigi tapasztalat alapján a tojáskrém, a májkrém igazi telitalálatnak számított a segítőkész “junior” tesztelő csapatunk számára. Emlékszem, egyik kisfiú, aki híresen válogatós, 8 db (!) szendvicset evett meg, igaz, játszott velük sokat, a tojásból készült maci arccal vagy a sajt szivekkel, de végül a zöldségekkel együtt szép lassan elfogyott minden.

A párizsi vagy a téliszalámi a felvágottak közül tuti befutó, garantáltan nem nyúlsz velük mellé. A tojást is használd bátran, egyrészt nagyon egészséges, másrészt szuperül lehet vele díszíteni, és ráadásul finom is. A tojáskrém is jó választás, könnyű elkészíteni és a gyerekek általában szeretik.

Az étel nem játék

Valóban nem, de az szinte biztos, hogy a gyerekek játszani fognak az érdekes, figurás szendvicsekkel. Azonban valamit valamiért. Hiszen ilyen szendvicsekkel ki tudod váltani a chipset és egyéb, kevésbé egészséges ételt, már nyertél. A hógolyóeffektus is működik, hiszen például egy gyerekzsúrnál a gyerekek egymást látva még inkább motivációt nyernek az egészséges ételek elfogyasztásához. 

Mennyi az optimális mennyiség?

Ha már a gyerekzsúrt említettem, érdemes 3-4 szendviccsel számolni gyerkőcönként. Először gondolatban rakd össze, milyen szendvicseket szeretnél készíteni, milyen hozzávalókra lesz szükséged. Inspirációként érdemes megnézni egy-két rövid videót is, hogy könnyebb legyen a gyerek szendvicsek elkészítése. 

Oryx kiszállítási térkép Budapest
Budapest
Oryx kiszállítási térkép Budapest
Pest megye

Fehér(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
900 FT
≥ 15.000 FT
0 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Sárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
1790 FT
≥ 15.000 FT
990 FT
≥ 30.000 FT
0 FT
30.000 FT <
0 FT

Narancssárga(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
2790 FT
≥ 15.000 FT
1790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Piros(zóna)

Kosár összeg Kiszállítási díj
≥ 8000 FT
3790 FT
≥ 15.000 FT
2790 FT
≥ 30.000 FT
990 FT
30.000 FT <
0 FT

Az alábbi településekre, illetve kerületekbe már 30 szendvics felett ingyenesen szállítunk: Budapest XVI, XVII, XVIII, XIX, XX, XXIII kerületeiben, Gyál, Ócsa, Felsőpakony, Alsónémedi, Vecsés, Üllő, Monor, Vasad, Monorierdő, Csévharaszt, Péteri, Bénye, Gomba, Gyömrő, Maglód, Mende, Ecser, Pécel. Kiszállítást minimum 20 db szendvics rendelése esetén tudjuk biztosítani.

Budapest további kerületeibe, illetve Pest megye tőlünk távolabb eső településeire 100 db szendvics rendelése estén tudjuk biztosítani az ingyenes kiszállítást. A minimum rendelés 50 db szendvics.